torsdag den 1. januar 2015

Min jul på Sri Lanka

Hverken en hvid jul eller en hvid sandstrand blev det til her i julen på Sri Lanka. Til gengæld blev det en meget regnfuld jul, hvor det mere eller mindre konstant stod ned i stænger. Dog svømmede julestemningen ikke helt væk i regn, selvom det blev en noget anderledes jul i år.

Julestemning
I løbet af december har vi gjort en del for at komme i rigtig julestemning med bl.a. julepynt, julekalender og julebag. Når man til daglig befinder sig mellem palmer og aber i 25 graders varme, så kommer julestemningen altså ikke af sig selv. Allerede dagen efter vores ankomst til øen gik vi derfor i gang med at bage fedtebrød og lave havregrynskugler. Det var en stor succes, da vi selv men også de lokale nød godt ag julegodterne.

En anden dansk juletradition, som blev taget rigtig godt imod var de berømte flettede julestjerner. Jeg havde taget hele tre pakker stjernestrimler med fra Danmark, så derfor afholdte vi en stor flette-julestjerner-aften sammen med et par lokale frivillige, hvilket var super hyggeligt. De gik nemlig til opgaven med liv og sjæl, og de blev da også temmelig skrappe til at flette stjernerne. Sidst på aftenen følte de sig faktisk så skrappe til det, at de lavende en indbyrdes konkurrence om, hvem der kunne flette en julestjerne hurtigst og den skulle selvfølgelig også være pæn.  

Fedtebrød og havregrynskugler. 

Der flettes julestjerner. 


Juleaften
Selvom min juleaften i år manglede alt fra juletræ til julemad og værst af alt min familie, så blev det alligevel en ret hyggelig aften sammen to andre danske piger (Maggie og Henriette), som også bor her på centeret.
Først på aftenen trodsede vi regnen og tog ud på en god restaurant ved navn Bambu Garden, som havde en god udsigt ud over Kandy. Maden var også god, og da det nu var juleaften flottede vi os med hele 3 retter: Først pomfritter, tortilla til hovedret og så frugt salat med is som dessert. En lidt utraditionel julemenu men det gør mig nu slet ingenting.
Efter maden tog vi tilbage til centeret, hvor vi bare hyggede os med chokolade og havregrynskugler imens vi blev helt nostalgiske med Disneys juleshow på youtube.

Maggie og Henriette på Bambu Garden. 

Min julemiddag

Julehygge om aftenen med havregrynskugler og chokolade. 


Første juledag
Tro det eller lad være men første juledag stod jeg op og bagte boller. Morgenbordet blev dækket med juleservietter fra Danmark, og der blev sat vand over til te. Sammen med Henriette, Maggie og en af de lokale frivillige (Indika) fik vi os en herlig og hyggelig brunch den 25. december - næsten ligesom at være hjemme på Myrhaven 6 en 1. juledag.

Til frokost var vi blevet inviteret på middag hos Henriettes chefer, som er to rigtig søde mennesker. De boede i et to etagers turkis hus i et jungleagtigt kvarter lidt uden for Kandy. Vi startede med at få serveret en lækker ingefærs-te med en masse sukker i ude på deres dejlige overdækkede terrasse med en fanstatisk udsigt. I haven stod der den ene eksotiske plante efter den anden: Banantræer, palmer og endda to træer med nelliker, så der duftede dejligt af jul.

Til frokost fik serveret et rigtig godt traditionelt srilankansk måltid med ris, karry og alt mulig godt tilbehør, hvilket var utrolig lækkert. Til dessert fik vi en slags jordnøddebudding som i sin konsistens måske godt kunne minde lidt om risalamande. Det var dog ikke maden som var det mest interessante ved besøget men derimod menneskerne og snakken. Vi fik os bl.a. en lang snak om srilankansk politik, da der er valg her til januar.

Til morgenmaden første juledag. 

Menuen hos Henriettes chefer. 

Hjemme ved Henriettes chefer. 

Et lille billede fra deres dejlige terrasse. 

Vi er ikke de eneste som juler
Selvom kun ganske få procentdel af Sri Lankas befolkning er kristne betyder det ikke, at der ikke bliver julet på øen. Allerede da vi ankom til lufthavnen i Colombo blev vi mødt af julemusik og julepynt. Det samme skete også hver gang vi trådte ind i et supermarked, hvor de stakkels medarbejdere skulle have nissehue på i varmen. Derfor har det da heller ikke været helt umuligt at komme i julestemning i denne december.


Jul i Colombos lufthavn.

I Kandys citycenter var der også pyntet fint op. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar